NUALLAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NUALLAN

NUALLAN

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Вход
Потребителско име:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Latest topics
» Домът на Найкс
Водопадите на пограничната река EmptyЧет Яну 30 2014, 19:11 by N'aix

» Me against the pandemonium
Водопадите на пограничната река EmptyВто Яну 21 2014, 15:06 by N'aix

» Мъгливото мочурище
Водопадите на пограничната река EmptyПон Яну 20 2014, 17:45 by Ryan

» Ала-бала-портокала...
Водопадите на пограничната река EmptyПон Яну 20 2014, 17:11 by Кира Каге

» Другарче за РП
Водопадите на пограничната река EmptyНед Яну 19 2014, 19:54 by Inari

» Кира Каге
Водопадите на пограничната река EmptyНед Яну 19 2014, 11:36 by Кира Каге

» Малкото гробище
Водопадите на пограничната река EmptyСъб Яну 18 2014, 22:04 by N'aix

» Дарк и Дайсуке
Водопадите на пограничната река EmptyСъб Яну 18 2014, 17:24 by Гост

» Люси
Водопадите на пограничната река EmptyПет Яну 17 2014, 16:47 by Ryan

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 27 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 27 Гости

Нула

Най-много потребители онлайн: 227, на Нед Окт 27 2024, 19:37

Водопадите на пограничната река

Go down 
2 posters
Иди на страница : 1, 2, 3  Next
АвторСъобщение
Ninian Aislin
Земя
Земя
Ninian Aislin

Водопадите на пограничната река Empty
ПисанеЗаглавие: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyПет Дек 20 2013, 19:24

Водопадите на пограничната река EnaX6TKQ7M4
Върнете се в началото Go down
https://nuallan.bulgarianforum.net/
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 16:27

Мелиса рязко забави ход и погледна водата - нейното анти. Беше красиво. Искаше и се да скочи и да поплува, но нямаше да рискува да скочи в тези водопади, защото можеше да намери смъртта си тук. Водата беше твърде бурна.
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 16:43

Дни и нощи, дни и нощи, а му беше толкова приятно да върви. Отдавна го бяха оставили по пътя, но то и не беше точно пък, ами някаква измислена посока с по-ниска трева. Той искаше да стигне до гората, да я прекоси, да се застои в нея, искаше, но други не смееха...Жалко, убиваха му приключенския дух.
Русокосият пое дълбоко дъх и зашари покрай дърветата, още не беше навлязъл достатъчно дълбоко, а леки течения си играеха покрай косата му. Обичаше вятъра, обичаше въздуха, обичаше и птиците всъщност...всъщност Хоулел обичаше всичко, това го забавляваше и го изтвъгваше от отегчението. Това въпросно отегчение скоро щеше отново да го завладее и да го накара да си играе с вятъра, ако не беше арката. Арка блеше, нали? Нещо каменно след което следваше мост, висящ над буйните водопади. Това му харесваше. Можеха да наричат Орин неизследвана гора, но все пак се виждаше, че тук е имало участие и на човешка ръка. Колко приятно. И колко изненадващо също така, когато зареяният син поглед на Хоулел не се спря върху друга фигура, пак там, покрай водопадите, на където той отиваше. Май не беше категорично единственият такъв пътешественик.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 16:52

Мелиса все още не го беше забелязала. Тя си беше леко разсеяна от време на време. Унесена в красивата гледка, после в това да не се спъне в някой корен или стъпало, се приближи към арката и се зае да гледа символите. Едва тогава спря поглед върху другия пътещественик. Беше странно да види някой тук. Няколко пъти беше минавала и нямаше жива душа по този път. Заради това реши да се приближи и да се запознае.
-добър ден - усмихна му се момичето
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:00

Беше спрял отдавна и я гледаше. А него наричаха разсеян, но изглежда имаше и други, от което му стана забавно и една чаровна усмивка се изви на устните му. Хоулел тръсна глава и сви ръце на кръста си, сякаш в очакване на нещо. Трябваше да бъде странно очакване, приличаше на статуя, с цветовете на дрехите си, почти сякаш част от флората на гората, но той така или иначе обичаше да изглежда така, да всява настроение и затова и беше почитател на разноцветните камъни, които в момента улавяха отразената от шумящата вода светлина и на свой ред те самите отразяваха също.
Това момиче обаче беше интересно, така както се взираше във водата, на Хоулел му се струваше, че веротяно е водна покровителка. Беше свикнал да прави такива разсъждения, твърде дълго беше обикалял сам земите, затова и му беше необходимо да разпознава съществата от далеч...Или пък тя беше нещо друго? Нимфа, самодива? Леко се намръщи, но усмивката отново се появи.
- Дано да бъде добър, госпожице. Но какво прави такава дама на подобно място, лишено от всякакъв двукрак живот? - навикът му да приказва, да бъде галантен, все пак не биваше да забравя от какво семейство идва, не биваше да забравя кой го беше отгледал, дори и да беше осиновен, все още носеше една такава гордост.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:08

-обичам да се разхождам из все още неизследваните земи. Има тръпка
Спря се на такова разстояние, че да запази достатъчна дистанция ако се наложи да се защити. Беше предпазлива. Като го гледаше обаче не изглеждаше като някаква заплаха. С тези цветни дрехи и приличаше на някакво цвете или може би използваше това за да се слива с околната среда. Можеше само да предполага такива неща.
-а какво правиш ти тук, страннико. Не е ли малко страшно да се разхождаш тук?
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:34

Да се разхожда, просто така да се разхожда. Колко лекомислено. Но беше напълно възможно, да, Хоулел не гтрябваше да се впечатлява, защото той имаше своя цел, свое желание да обходи цялата земя...глупости, мислеше в минало време, а това понякога го ядосваше. Той беше човек, е, може би не точно човек, но кой щеше да каже обратното, все пак като човек живееше и като съвсем обикновен човек се представяше за света.
- Аз ли? - замисли се. Наистина какво ли правеше? А, да, имаше си за цел да стигне по-навътре в гората, преди някой горски дух да го е проскубал. - Убивам си времето или се загубих - сви невинно рамене и се подсмихна на момичето. - Но май е по-скоро второто, защото от тук насетне вече не знам. Мислех, че не е възможно да срещна някого наоколо, но това е интересна изненада и изобщо не е страшно, щом вие, госпожице, още не сте се уплашила. Та какво е една гора?
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:43

-в тези гори има много страшни обитатели, пътещественико. Това не е разходка в парка
Понякога тя се чудеше защо казва всичко. Да си беше замълчала и може би щеше да го срещне нещо и да го гризне. За сметка на това той и се виждаше силен и далеч не толкова безпомощен
-от къде идваш, страннико?
Тя го гледаше право в очите. Смяташе, че по този начин можеше да разчете какво е намислил. Но грешеше.. знаеше, че винаги греши за това. А сега основната тема беше що за същество е той. Елф? определено не. Не че беше виждала много елфи. Беше и по-лесно да попита малко прямо. Може би първо трябваше да опознае начина му на реагиране.. Може би, но това определено не беше в стила и.
-що за раса си ти?
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:50

Хоулел мигна няколко пъти почти объркано и в миг се разсмя развеселено.
- Разходка в парка ли? Та нали ти се разхождаш просто така? А аз си гоня задачите и попаднах случайно... - е, не толкова случайно, но нямаше да й казва нищо, не влизаше в работата на никого какво точно търси той тук. Кой или защо всъщност, защото от тук идваше, нали, от тук му бяха казали, че е взет...детето в стоманената клетка. Поне не я помнеше, което си беше хубаво, беше отраснал в много приятна среда.
А това момиче му стана още по-интересно, сякаш си мислеше, че само тя може да бъде сама в тази гора, неизследваната, Хоулел беше не просто пътешественик, беше изследовател, също като осиновителя си, затова...ето това беше една от другите причини за неговото навлизане в Орин.
- Не е ли очевидно що за раса съм, аз съм си просто един човек и нищо повече. - вдигна невинно ръце нагоре, сякаш тя беше насочила оръжие към него. Невинен си беше.
е
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 18:55

-тогава желаете ли да се разходим надолу страннико? Моето име е Мелиса, а твоето?
Мелиса се усмихна леко. Беше и интересен този странник. Толкова много се разхождаше из горите и за пръв път виждаше някой тук.  Странна работа. Той беше странен, сякаш прикриваше нещо. Той търсеше нещо това беше ясно, иначе не би дошъл тук. Слуховете за това място плашеха всеки нормален човек. Тоест той беше нещо повече от човек. Тя така го възприемаше и нямаше да се откаже докато не разбере цялата истина
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 19:03

- Ето сега вече си дойдохме на думата - Хоулел кимна леко и отпусна ръце ,докато не ги скри в жобовете на цветното си палто. - Хубаво име, Мелиса, звучи като господарка на гората. Аз съм Хоулел Рен. - представи се на свой ред и си позволи най-сетне да направи още няколко стъпки към нея. Тя беше от тук, така му се струваше поне, след като имаше такова отношение и го определяше като странник. Но не трябваше ли всички тук да са странници? - Да смятам, че познаваш Орин, така ли, Мелиса?
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 19:22

-аз не съм го срещала. Баща ми го е виждал. Разказвал ми е за него. И ти ли си изследовател?
Момичето го погледна странно. Той определено беше тук с цел и вече и ставаше ясно защо е тук.
-не трябва да се притесняваш от мен, Рен. Няма да те изям.
Мелиса се засмя и тръгна надолу
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 19:32

Кристалносиният поглед на Хоулел падна върху лицето на Мелиса за дълго време, замислен и вглъбен сякаш в думите й.
- Говориш така, сякаш гората Орин е жива - промълви съвсем спокойно и се усмихна мило. - Жива ли е, наистина? Това ще е неверотяно. - последната му реакция, руситя прозвуча като дете, развълнувано дете, защото беше открил нещо нечувано до сега, беше му казана някаква тайна, макар че това не беше точно тайна, а може би някакъв вид предположение. Нищо не можеше да е сигурно, а в това Хоулел се беше специализирал, в изучаването, макар и да го правеше малко лековерно или повече вятърничево, отразяваше му се това къде беше отраснал. - Не се притеснявам от смоето изяждане, Мелиса, а от това аз да не изям някого. - в отговор не остана длъжен, разсмя се и намигна скромно, последвайки я. - Не сме ли всички някакъв вид изследователи иначе, щом скитаме наслуки и опознаваме света?
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 19:59

-да всички ние сме изследователи. Баща ми предполагаше, че гората е жива, но той беше луд изследовател. Не доказа теорията си. Реално погледнато е жива. В нея има всякакви същества. Стига да имаш куража можеш да ги опознаеш - усмихна се Мелиса и продължи напред
-за съжаление съществата тук или те нападат или се крият от теб. Рядко ще видиш нещо, което не е страхливо или нападателно. А ти защо по-точно си дошъл тук?
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:05

- Според мен е бил умен човек...човек, нали? - реши в крайна сметка да се поправи, за да не сърка, защото в действителност не знаеше, не можеше да заподозре дали и тя е човек или едно от онези същества, за които говореше - мистериозни, страшни, нападателни или страхливи, или пък имаше и искрено любопитни, които скланяха глави да се срещнат с непознатия, попаднал на тяхна територия. - Може пък да е срещал някое такова същество и затова да е бил, как го нарече, луд учен. Аз иначе...просто пътувам, опитвам се да прекося гората, но за първи път опитва от тази страна. Каква е твоята работа тук, Мелиса? Тук ли живееш?
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:21

-живея тук и там. Обикалям наляво и надясно. Харесва ми. И да баща ми беше човек. Полудя, защото не можа да намери отговорите, които търси
Момичето промълви това леко болезнено
-иначе не са толкова страшни тези същества. Срещала съм две или три. Не е толкова страшно. Имаше малко недружелюбни, но огъня винаги ги плаши - усмихна се леко момичето
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:29

Значи като него. Хоулел кимна няколко пъти с глава, навярно имаше нещо тъжно в историята на Мелиса, след като баща й беше полудял заради това, което е бил - изследовател, желаещ да разкрие тайната на гората. А него това дали щеше да го сполети? Е, той просто прекосяваше в момента, искаше да види до къде ще стигне и един ден да се върне напълно подготвен. Може би...някой ден.
- Значи не е невъзможно... - промълви замислено и се вгледа напред, духвайки нервно няколко руси кичура от пред очите си. - Кажи ми, Мелиса, колко време ще отнеме да стигна до центъра на гората, а след това да изляза от другата страна? Изобщо може ли да се стигне от татък с огън...? С огън, о, значи управляваш огъня? - ухили се дяволито, това вече беше нещо ново и много любопитно.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:34

-да. Огъня е моята стихия. Те се плащат и от най-малката искрица. Една факла ще ти свърши работа за да прекосиш без да имаш проблем. Без да знаеш пътя доста време. Гората е доста объркана. Мога да те водя ако искаш?
Мелиса продума вяло. Беше и скучна сама да прекосява гората.
-пътищата са пълни с капани освен това. Много скъпо се продават тези същества, които могат да хванат. И теб ако те хванат ще те продадат скъпо.
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:45

Толкова искрена беше. Хоулел започваше да се замисля дали правилно твърдяха, че той, за вятърен представител е твърде разговорлив, но огънят...те бяха буйни характери, импулсивни, може би на това се дължеше откровенността й, самочувствието, че няма какво да я засегне. Можеше все пак да запали цялата гора само с едно щракване на пръсти.
Обаче последните й думи малко го озадачиха и предизвикаха помръкването на усмивката му. Да бъде даловен и продаден скъпо. И защо? Приличаше на човек, никой не би разбрал за другото, което той всъщност представляваше. Пък и той вече беше продаван веднъж, сега нямаше да е толова лесно. Все пак това можеше да го разствои...ако беше с десетина години по-млад например.
- Не, не, едва ли биха ме хванали. Не съм малко дете, а и си имам своите козове в ръкава - като доказателство или като за вмъкване на по-оригинален ефект, Хоулел размаха ръка, а широкият му ръкав предизвика нещо като леко течение, което се прокрадна по пътеката напред. - Не бих те задължавал да ме водиш, по пътищата аз обикалям сам, за да не си навличат неприятности други хора.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 20:52

-oo ти контролираш вятъра - Мелиса изглеждаше впечатлена - отдавна не съм виждала такъв повелител. Ти не ме задължаваш аз искам. Интересно ми е, а и ще е хубаво да прекося с някого, а не сама.Писна ми да обикалям самичка.А и знам всички безопасни пътища. Ако искаш де
Мелиса се усети,че е прекалено прибързана и решава самичка неща
-извинявай...
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 21:02

Русокосият вдигна рамене и пак пъхна ръце в джобовете си, сякаш напълно незаинтересован от способността си.
- Семейно наследство - отвърна простичко, без да дава повече обяснения, преди да се е стигнало и до едни пера, до криле и после до...както  и да беше. Хоулел се загледа напред замислено, с бавно изгряваща усмивка. - Тогава водете, госпожице Мелиса. Да видим до къде ще стигнем и от къде ще излезнем, а и да поразвалим няколко капана, ако попаднем на такива...не е хубаво да се залавят дивите същества и да се продават, далеч от дома си. - защото това можеше да се нарече и негов дом, поне така си го представяше, но трябваше да продължи по пограничната река, защото от тук идваше слухът за него в детството му.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 21:26

-какво по-точно търсиш? - попита изведнъж Мелиса - съжалявам. Може би не трябва да те питам
Тя вървеше право напред уверено. Познаваше този район идеално, до последния детайл.
-някога идвал ли си тук? - запита момичето
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyСъб Дек 21 2013, 22:20

За момент се спря и наклони замислено глава на една страна.
- Тайната на живота - отвърна и се усмихна загадъчно. Пазеше тайна, личеше му, но и сякаш се шегуваше с думите си, от което можеше да бъде объркващ, обаче...обаче на него така му беше забавно. - Нищо. Идвал съм, но предишния път минах от друго място и имаше толкова много дървета, че не успях да продължа...сега се връщам с подобни опасения отново, гората просто не ме иска наоколо явно, сигурно защото съм като натрапник, който иска да разкрие тайните й. Може пък и аз да полудея някой ден като баща ти. - сви рамене и продължи. Може би искаше да предизвика гората така, ако тя беше наистина жива, ако имаше някаква тайна, искаше да я разгадае. Беше такъв тип изследовател, който можеше да рискува всичко, дори и живота си.
Мелиса
Огън
Огън
Мелиса

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyНед Дек 22 2013, 10:02

-това не е вярно, Рин. Гората би приела всички, които пожелаят да я опознаят. Просто не си знаел от къде да минеш - Мелиса се усмихна и го погледна
-ще те заведа там където искаш без проблем. Да дърветата са объркващи - заставаш някъде, вървиш и ти се струва, че се е въртиш в кръг. До преди години и аз се губех. Вярвам, че ти ще намериш отговорите, които и двамата търсим
В последното си изречение Мелиса беше сериозна
Guest
Гост

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река EmptyНед Дек 22 2013, 11:30

Русокосият се усмихна отнесено и поклати бавно глава.
- Не ми говори на фамилия, не съм свикнал да я ползвам така - също толкова бавно изрече и вдигна поглед нагоре, за да разходи вниманието си по клоните на дърветата. Колко протсо можеше да звучи, толкова елементарно, толкова лесно, но той чувстваше, че гората може да го отхвърли защото...ами, просто защото той вече не беше част от нея. Не беше знаел? Сигурно.
Хоулел вдигна рамене пак и въздъхна.
- Тогава води ме, Мелиса, нека излезем от тук преди да се е стъмнило и по най-прекия път, за да ми бъде по-лесно следващия път, когато дойда тук.
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Водопадите на пограничната река   Водопадите на пограничната река Empty

Водопадите на пограничната река
Върнете се в началото 
Страница 1 от 3Иди на страница : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Пограничната река

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
NUALLAN :: Nuallan RPG :: Гората Орин-
Идете на: