Кой е онлайн? | Общо онлайн са 41 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 41 Гости Нула Най-много потребители онлайн: 227, на Нед Окт 27 2024, 19:37 |
|
| Стихове | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Ninian Aislin Земя
| Заглавие: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:17 | |
| И аз да се разпиша с малко мои стихчета. Ако все пак си загубите малко време да ги прочетете, поне се надявам да ви харесат.
Приказка
Дървета шепнат в тихата гора, крилата фея между клоните прелита. Светулки бляскат в знойната тъма, изпълват мрака с морзовата си сюита.
Луната жадно си пробива път през клоните обсипани в зелено. И принц раздърпан спрял на кръстопът проклина всичко предопределено.
Той пита гневен вечната гора: "Нима в живота всякога така се стича, че всичко що ще бъде вече е известно? Нима съдбата на човек е толкоз люта, че всяко отклонение от нея става неуместно?"
Гората жива кротко му отвръща: "Във приказка живееш принце смел, във приказка живота вечно ще те връща. А в приказките всичко има си предел, като окова сюжета със съдбата се обгръща."
Години минаха от тази нощ вълшебна. Принцът клет съдбата си прие със чест. Разбра, че в тази приказка извечно-древна, проклет е зад усмивката си винаги да е злочест.
Снежна пустота
Следите ти в снега се стапят бавно, студа ги запечатва с ледена кора. Устните ми твойте устни търсят жадно и пак намират само зимна самота.
Прозорците покриха се със ледени витражи, през тях прозира само бяла пустота. Деца се смаят като в приказни колажи, ала отдавна с теб не сме деца.
Топлина в студа да търся уморих се, надеждата жестоко е попарила слана. И зимната си приказка да чакам отегчих се, не вярвам вече в снежни чудеса.
Зимна идилия
Червени пламъчета весело проблясват, сенките им по камината танцуват. Под пръстите ти чаша ароматен шоколад с горещо-сладка ласка устните ти алени целува.
Навън се сипе безметежно сняг, светът във белота му отново се преражда. Вятърът във своя неспокоен бяг със стъклен звън от името на зимата ти се обажда.
И погледа ти шеметно пробягва, по редовете приказно-вълшебни, С тази книга мислите ти те отпращат към светове незнайни и далечни. | |
| | | Guest Гост
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:21 | |
| Аз защо до сега не съм ставал читател на тези стихоме, а? Страхотни са! Иначе където сме скарани с поезията, наистина тези ми допадат много. |
| | | Ninian Aislin Земя
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:23 | |
| Що бе, публикувам си ги. Тези спец и във Фейсбук ги имам постнати. | |
| | | Мононоке Светли
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:23 | |
| Невеоятно о-о имаш голям талант , много ми харесаха въпреки , че не си падам по стихотворения.Тези определено ми грабнаха вниманието ^^ . | |
| | | Ninian Aislin Земя
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:26 | |
| Мерси. Пиша и по поръчка(само трябва да ми дадеш опорни думички). | |
| | | Мононоке Светли
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:28 | |
| о.о О тогава скоро ще се възползвам от тази така любезна покана :Д само ми поясни какви думички трябва да измисля ^^. | |
| | | Ninian Aislin Земя
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 16:29 | |
| Три произволни думи, които искаш да са включени в стихотворението. Така се ориентирам горе-долу за какво да става въпрос в стихотворението. | |
| | | Guest Гост
| Заглавие: Re: Стихове Нед Дек 22 2013, 21:42 | |
| По поръчка значи? Развълнува ме...Нещо за огън, нещо за вятър, за свобода? На такава вълна съм от известно време, покрай едни индийски легенди ^^'' |
| | | Ninian Aislin Земя
| Заглавие: Re: Стихове Пон Дек 23 2013, 10:03 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Стихове | |
| |
| | | | Стихове | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |